Translate

Search

Pagini

joi, 4 aprilie 2013

Culorile in cromoterapie II


5. ALBASTRU - vinovata de marirea capacitatii de aparare imunitara si facilitarii refacerii celulare, calmeaza iritarile si stumuleaza vitalitatea intregului sistem neurovegetativ.Este indicata in stari infectioase si afectiuni virale, stari de voma cronice, spasme nervoase ori crize acute de reumatism. Albastrul este antalgic, antiprurit, este diaforetic si febrifug. Imbracamintea de culoare albastra este indicata pentru regasirea calmului si deschidere fata de ceilalti. In yoga chakra Vishuddha este responsabila de centrul de comunicare si de auto-exprimare si culoarea reprezentativa a acestei chakre este albastru.
m5

m66. INDIGO - vinovata de stimularea si detensionarea glandei tiroidei si paratiroidei, un detensionant respirator, sedativ, hemostatic. Ajuta in migrene, sinuzita ori vajaiturile din urechi, la problemele sistemului gustativ si al mirosului, un puternic purificator al sistemului circular. Chakra Ajna cunoscuta sub denumirea de “al treilea ochi” fiind asa zisul centru de clarviziune şi de percepere a adevărului are culoarea indigo.
7. VIOLET - vinovata de dezintoxicarea corpului uman si imbunatatirea sistemului imunitar, trateaza tulburari ale splinei,vezicii si rinichilor. Are efect vindecator datorita faptului ca este un calmant general, detensionant cardiac si limfatic, sporeste numarul leucocitelor si stimuleaza sistemul nervos central si periferic, etc. Este reprezentata de chakra Sahasrara iar in yoga este cel mai mare centru de exprimare conştientă şi spirituală personală, disfuncţiile fizice şi psihice ale acestei chakre duc la înstrăinarea de Divinitate, nelinişte, nemulţumire, lipsa încrederii în viaţă, lipsa inspiraţiei şi derută.
Aceste culori au fost alese in practica cromoterapiei, lucru ce ar trebui recunoscut si datorita impactului lor spiritual. Educatia si traditiile inoculate de mici copii avand un imens impact asupra viziunii si intelegerii noastre asupra lumii si universului.
m7
De regula tehnica cromoterapiei este simpla. Se folosete o lampa cu becuri colorate ori o asa zisa torta cu cristal si se expune, in functie de boala si gravitate, anumite zone ale corpului uman un anumit timp, lucru ce ar face ca efectele sa apara intai la nivel energetic dupa care urmeaza cel la nivel psihosomatic si fiziologic. Si fiindca e un blog ce trateaza arta si efectele sale dar si implicatiile folosirii stravechii stiinte FENG SHUI in ambientul omului modern, inchei intrebandu-va : Va dati seama ce efecte ar putea avea vitraliile in viata voastra daca acestea ar fi executate, nu numai dupa modele artistice remarcabile dar si personalizate pentru fiecare dintre noi si problemele noastre ? Ne mai auzim
 !vit4

Created with Artisteer

0 comentarii: